vineri, 25 noiembrie 2011

Secretul unui trafic de calitate

Visul oricarui bloger este un trafic cat mai mare dar mai ales vizitatorii targetati care sa revina mereu pentru a citi noile articole sau sa se aboneze la postarile voastre.

Adevaratul success nu se masoara in vizitatorii unici care ajung mai mult din greseala si parasesc blogul in doar cateva secunde, dar unii blogeri in incercarea de a atrage cat mai multi vizitatori recurg la diverse metode si ajung cel mai adesea sa spam-eze.

Traficul de calitate nu va creste niciodata peste noapte fara putina munca depusa constant si fara material de calitate.

Ganditi-va ca degeaba incercati sa faceti publicitate blog-ului dvs daca nu veti scrie articole interesante pentru ca pe langa faptul ca foarte multi vor parasi pagina aproape instantaneu exista sansa sa va treziti ca din contra aceste persoane va vor face o reclama proasta si chiar veti pierde multi dintre posibilii vizitatori.


Desigur ca fara putina reclama degeaba sunteti cei mai buni daca nimeni nu a auzit de voi insa asta nu inseamna ca trebuie sa sustineti si sa laudati peste tot blogul dvs daca nu aveti macar cateva articole bune.


Lauda de sine nu miroase a bine asa ca scrieti articole de calitate si lasati publicul sa va recomande si altora aceasta metoda mai este cunoscuta si ca publicitate virala.

Daca tot am vorbit despre publicitate desigur cea mai buna metoda este Google AdWords insa pentru cei care nu sunt dispusi sa investeasca in acest lucru si vor sa castige vizitatori de calitate pentru blogul lor exista si alte metode pe care le voi enumera mai jos.


Directoare web


Inscrierea in directoare web are rol in cresterea de Page Rank si veti fi indexati foarte usor de catre Google ceea ce inseamna ca veti aparea tot mai sus in cautari si datorita faptului ca majoritatea vizitatorilor vor veni de pe motoarele de cautare, inseamna implicit mai mult trafic si chiar vizitatori targetati .



Backlink-uri

In functie de domeniul/nisa din care face parte blogul dumneavoastra puteti cauta site-uri asemanatoare si sa faceti un schimb reciproc de link-uri.In aceeasi situatie ca si voi sunt multe alte persoane care isi doresc o colaborare.
Valoarea acestor backlink-uri de pe site-uri sau bloguri din acelasi domeniu sunt foarte apreciate de Google si in plus prin intermediul acelui link veti castiga cativa vizitatori targetati, interesati de domeniul din care face parte blogul dvs.


Site-uri de social media

Daca stam sa ne gandim ca exista videoclipuri pe youtube care au atatea vizualizari cat populatia unei tari sau ca exista persoane care au peste o mie de prieteni pe facebook ganditiva ca un link expus unui asemenea trafic v-ar aduce sute de vizitatori zilnic.
Nu recomand deloc sa spam-ati aceste site-uri pentru ca nu ar ajuta cu nimic asa cum v-am xplicat mai sus.
In loc sa spam-ati aceste site-uri ca puteti face o pagina personalizata care sa reprezinte blog-ul site-ul pe facebook,twitter etc sau un video pe youtube.Deasemenea postati pe blog butoane care sa permita vizitatorilor sa impartaseasca si prietenilor prin intermediul acestor site-uri.



Articolele

Articolele au un rol foarte important in aducerea de trafic. Pe langa faptul ca un articol poate contine cuvinte cheie foarte importante si cu rol de optimizare, un articol de calitate va atrage multi vizitatori care vor veni sa citeasca informatiile iar daca aceste informatii sunt de calitate cititorul va reveni cu siguranta pe blogul dumneavoastra si poate aveti norocul sa va recomande si blogul altor persoane.

Pozele

Sunt foarte putine persoane care folosesc aceasta metoda asa ca daca vreti sa fiti cu un pas in plus fata de concurenta tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o poza repezentativa articolelor si daca vreti sa fiti si mai usor indexati de catre google redenumiti-o nu o lasati in format de gen poza.jpg, pur si simplu puneti un nume care sa se potriveasca cu articolul vostru desigur si poza sa corespunda articolului sau macar domeniului din care face parte articolul.


In caz ca nu ati observat cand faceti cautari pe un motor de cautare aproape de fiecare data veti vedea ca va sunt prezentate si cateva poze reprezentative cuvantului cheie cautat.



Abonare la blog

Ofera vizitatorilor posibilitatea abonarii la blogul vostru in acest mod cititorii vor fi informati in legatura cu fiecare nou articol pe care il publicati si aveti sanse tot mai mari ca ei sa revina pe acest blog.



Forumurile

Comunicarea pe forumuri din acelasi domeniu/nisa din care face parte si blogul vostru si mai ales daca va pricepeti sa faceti reclama blogului si sa lasati si un link in locurile permise si potrivite pentru acest lucru sau la finalul comentariului va va aduce noi vizitatori.


Sper sa nu intelegeti gresit si sa va apucati sa comentati pe orice forum sau in orice pagina a forumului doar pentru a lasa linkul.Lasati un comentariu doar acolo unde va este permis si unde topica se potriveste cu domeniul vostru.



Sondajele

Invita vizitatorii sa raspunda la sondaje pe blog nu costa nimic si chiar ajuta sa stiti si parerea vizitatorilor pentru a veni in pas cu cerintele lor, iar in acest fel acaparati vizitatorii in diverse activitati si retineti in activitatile de pe blog.



Comenteaza pe bloguri fi activ


Un comentariu bine plasat si cu un link catre blog poate avea aproape acelasi efect ca si un link de parteneriat intre bloguri.


Sfatul meu este sa cautati blog-uri din acelasi domeniu iar comentariu sa fie util si sa atraga curiozitatea vizitatorului pentru ca mai apoi cei ce vor citi acel comentariu sa urmeze link-ul sperand sa gaseasca mai multe informatii utile.Nu faceti acest lucru daca nu aveti continut corespunzator pentru ca va veti face singuri o reclama negativa.



Designul

Incercati ca aspectul blogului sa fie cat mai prietenos pentru vizitatorii vostrii.

Un blog plin de reclame si cu un continut obositor fara spatii intre paragrafe sau cu o tema care sa oboseasca vizitatorul nu va face altceva decat sa pierdeti din trafic.


Daca considerati ca acest articol este util votati acest blog si recomandati-l si altora.



Multumesc ca vizitati Money Club.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant. Din pacate nu citeste articolul acesta concurenta dornica de afirmare. Poate le-ar fi util sa vada cum sa ma concureze. Eu, spre rusinea mea, tot conservator. Nu incerc sa imi fac rating.

    RăspundețiȘtergere